Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2010 17:37 - Как спрях да се безпокоя и как обикнах недоразуменията..
Автор: kia Категория: Спорт   
Прочетен: 320 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.04.2010 18:15


Това минава през моят ум всеки път когато чуя или прочета слуховете за възможното недоразумение м/у Рони и Игу - създадено от пресата. Защо да не е вярно? Защо да не могат да не се харесват? Признавам, човек като мен не може да повярва, че не е възможно двамата просто да не си допадат. Двамата просто не могат да бъдат любители на нечия друга игра освен на своята. Какво лошо? Наречете ме заблудена, но аз просто не мога да се оттърва от тази мисъл.
Ще кажете, че е пресилено, но тук идва ред и на моят аргумент -  Крис просто не обича да дели с никого прожекторите,  да не говорим с Гонзало Игуаин. Не съм съвесм сигурна дали сър Алекс е виновен за този негова "черта", но Крис просто обича да прави нещата сам.
Последените си три сезона в Юнайтед,  Рони се превърна в може би най-добрият играч в света!
 През сезон 06/07год. Кристияно отбеляза 17 попадения само в Лигата, като Руни го следваше много близо със своите 14 гола. Това беше време, в което фенове от цяла Англия мощно освиркваха Роналдо на всякъде, където и да отидеше. Сигурно се сещате защо?! Заради така нашумялото сдърпване м/у Руни и португалеца на Световните финали преди този сезон. И въпреки това върховете чакаха да бъдат покорени, а головете чакаха да бъдат отбелязани. И стана така. Роналдо вкара много голове във вратите на всички съперници... Следващият сезон ще доведе до 10-те най-силни месеци, които той е имал в кариерата си.
Португалеца отбеляза цифрата от 31 гола (и общо 44 във всички турнири) като остави зад себе си вторият най-бърз играч в отбора Карлос Тевес със скромните 14 попадения. По този начин помогна на Юнайтед да спечели и двете лиги - лигата на страната и така желаният от всички - турнир на европейските шампиони.
По това време дори въздесъщият Руни беше оставен да свири втора цигулка на португалският ас. И англичанина изглеждаше много щастлив да го направи.
Следващият сезон Крис отбеляза 18, а Руни 12 за да помогнат на отбора си да спечели Премиърлийг за пореден път и да изведат отбора до финал в ШЛ.

Помните ли финала на ШЛ в Москва когато КР изтърва дузпата срещу Челси?! Когато в крайна сметка Юнайтед победи - първото което направи португалеца бе да се разплаче. Дали това са били сълзи от щастие? Кой знае.. Аз смятам, че той не можа да понесе факта, че Юнайтед са били въпреки неговият пропуск (както когато и този сезон изтърва дузпата и в последствие когато Реал все пак вкараха - той не се зарадва на гола въобще) :)) 
Неговият принос бе сведен до минимум в края на деня. Голям удар по голямото му его. Не се понася леко.
Но по дяволите, Юнайтед стигнаха толкова далеко, точно заради него. Юнайтед зависеше от него и той обожаваше този факт.  Той искаше да се погрижи за всичко преди своите съотборници и го правеше винаги когато му се даваше шанс. Легендарни играчи като Гигс и Скоулс не са си помисляли да го правят.  Също толкова талантливи футболисти като Руни и Тевес не можаха да го направят. И крайният резултат - 3 титли в Премиър, 1 ШЛ и един финал - резултати в голямата си част изковани от един-единствен човек - КР.

В такъв случай разликата с Игуаин не е много голяма, с изключение на медалите и отличията ест. :)
Игуаин правеше тези неща само за нас (Реал Мадрид) и от както пристигна в отбора неговата кариера се развива само в една посока - На Горе!  В отсъствието на Нистелрой обаче, Игу трябваше да си партнира по-често с Раул и по този начин той започна да се състезава сам със себе си. Раул е повече от един централен нападател, Раул е повече от един атакуващ футболист и за това проблеми с оглед конкуренция за титулярно място  м/у тях никога не възникнаха. Игу получи цялата помощ и подкрепа която му бе нужна в този момент (получи я от Раул) и продължи да бъде наш голмайстор. Може би единственият светъл лъч за който човек да си спомни, след отминалият кошмарен сезон. Пореден такъв. Но пристигането на Роналдо на Бернабеу обърна всичко...

Пипита най-после имаше някакво вдъхновение в отбора - някаква конкуренция. Той трябваше да доказва качествата си и да търси своето място в отбора отново и отново.. И двамата и той и Роналдо искат да стоят на края на дългата поредица от пасове към вратата на даден съперник. Всеки един от тях иска да създава повече за себе си, от колкото за другите. И двамата са алчни по природа, но нима не е такава природата на всеки изключителен голмайстор.  И така те се оказаха на път, извървян преди тях от много други състезатели по футбол. А може ли това да доведе до недоразумения и конфликт?
Но това не е проблема, който описва пресата. Всички слухове тръгнаха след няколкото пропуснати от Игуаин чисти положения на реванша с Лион и когато имаше възможност да подаде на португалеца при една ситуация, но реши да запази шанса за себе си и бе грешка, разбира се.. .  Роналдо реагира много остро и невъздържано като същевремено нищо не остана скрито за камерите.
И това ли е проблема? Пълни глупости! Всеки човек, който гори в играта, всеки на неговото място, дори и най-спокойният характер би реагирал по сходен начин. Това може да бъде определено като недоразумение породено по скоро от мощните спекулации на медиите, отколкото реален конфликт между двамата.

Това е моята теорията. Тези неща ТРЯБВА да се случват. Когато съберете в един отбор такива футболисти - тези неща неминуемо ще се случват.  Можем да виним единствено човешката природа. По този въпрос Мануел Пелегрини е абсолютно прав.
От много време не съм виждала такава свирепа конкуренция в отбора, каквато виждам сега между Роналдо и Игуаин. Какво по-хубаво от това. Тези двамата се борят един срещу друг, за да докажат кой е по-добър и за да вкарат повече голове.  Независимо от всичко и от всички - но головете се трупат - от там и добрите резултати. Нищо друго няма значение!
И докато медиите забавляват своите читатели с нелепи слухове и скалъпени кризи. В един отбор някъде по Света - двама от най-добрите футболисти на планетата ще се избият в борбата си кой ще вкара повече голове. За нас:) Хубаво е, че това се случва не къде да е, а именно при нас.
Успех момчета!  И ако това е начина да отбележим много повече, ако това е начина да стигнем до върха - то тогава бъдете егоисти, моля.  Без да ви пука кой какво мисли за вас!
image



Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kia
Категория: Спорт
Прочетен: 13432
Постинги: 2
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930